Ouderwets genieten bij 2e Ganzekwekavond

2e Ganzekwekavond

De 2e Ganzegatse Kletsavond is al jaren een begrip. Na een aantal jaren van afwezigheid was dit evenement eindelijk weer terug. Een volledig uitverkocht MFC de Dreef heeft ouderwets kunnen genieten van een avond vol amusement en humor.

Rien Bekkers mocht, verkleed als slager, als eerste tonprater de spits afbijten. De avond openen is niet altijd makkelijk. Ervaren als Rien is, zou het hem worst wezen. Hij keek in het begin eerst wat voor vlees hij in de kuip had met betrekking tot het publiek. Hierdoor kreeg hij al snel de lachers op zijn hand. Het werd een sterk begin van de avond.

Nadat Theo Schepers tot Ridder in de orde van Zilveren Ganzenveer was geslagen nam Ton Brekelmans als 2e kletser plaats in de ton. Als Toontje de Snotpin nam hij de zaal op hilarische wijze mee langs al zijn familieperikelen en schoolavonturen. Van het Voortgezet Kleuteronderwijs tot aan een ode aan zijn overleden opa, elk onderwerp werd op typische wijze toegelicht.

Als derde kletser verscheen Joep de Wildt op het podium. In de rol van kleinzoon bracht ook hij een eerbetoon aan zijn opa. Joep bleek vooral een verhalenverteller te zijn en hield met zijn verhalen eenvoudig de aandacht van de zaal de hele tijd vast. Het was dolkomisch van begin tot eind. Het was een schoolvoorbeeld van hoe een kletser een zaal kan bespelen. Nadat zijn klets was geëindigd, gaf hij zelf nog een toegift. Het werd nog een eerbetoon aan zijn opa, het werd een muzikale mix van Herman van Veen en de Bee Gees, het werd enthousiast meegedaan door het publiek, dat inmiddels op de stoelen stond.

Het publiek bleef enthousiast toen DèVèltOp de zaal in beweging hield. Met diverse polonaises en volop muzikaliteit hielden zij mooi de sfeer van Ganzekwekavond vast. Het optreden bleek hun 33e optreden in Ganzegat te zijn, wat beloond werd met de Oeufreprijs.

Als laatste kletser kwam Iveke van Gerven de catwalk op. Als Mien Billekes Jeuken begon haar klets met een staande ovulatie. Ze bleek een open boek te zijn. Al haar relatieproblemen , haar postuur, en haar levensverhaal kwamen naar voren. Ze was wat stevig en had gesolliciteerd bij ASML, omdat ze chips maken. Haar Sjaak maakte haar liefdesleven ook niet spannend. Het leek eerder op Mikado. Wie het eerst beweegt is af.

De avond werd muzikaal afgesloten door Applaus. Geïnspireerd door ‘It’s my life’ van Bon Jovi waren zij live in Ganzegat, en zorgden ze voor een feestelijk afsluiter.

De Ganzekwekavond werd muzikaal omlijst door de Ganzegatse Hofkapel en opgefleurd door de gardedans en showdans van de Dansmariekes. Grootvorst Mark praatte de avond vakkundig aan elkaar en introduceerde de artiesten alsof hij ze persoonlijk kende.

De Ganzegatters keren aankomend weekend nog terug naar MFC de Dreef voor het carnavalsconcert van Harmonie de Goede Hoop. Hierna gaat de carnaval dan toch eindelijk beginnen voor de jubilerende vereniging. Prins Lodewijk d’n Twidde kijkt er naar uit om jullie te mogen begroeten bij de sleuteloverdracht in Ganzegat.