Goed gevuld Ganzegats carnavalsprogramma

Goed gevuld Ganzegats carnavalsprogramma

De opbouw na de carnaval is nu toch helaas geëindigd. 2 hilarische Ganzekwekavonden en een geslaagd carnavalsconcert zijn de voorlopige kroon op het jubileumseizoen. Maar niet getreurd, de carnaval gaat nu echt beginnen.

Donderdag
Tradities zijn er om in stand te houden. Donderdagavond wordt er daarom weer afgetrapt met het Aauw Fiepenbal. Het belooft een mooie carnavalsavond te worden voor alle Ganzegatters.

Vrijdag
De vrijdag wordt begonnen met een optocht van de Aarlese basisscholen. Prins Lodewijk d’n Twidde gaat bij het ziekenbezoek de carnaval brengen naar de mensen die niet naar de carnaval kunnen komen. In de avond vindt de grootse kick-off van de carnaval plaats.

Zaterdag
Alle Laarbeekse verenigingen verzamelen zich vanaf 14.00 uur in Ganzegat voor de sleuteloverdracht. Rond de klok van 16.15 uur gaat de carnaval dan echt geopend worden op de Couwenbergh. Opperganzetrekker Celio van Gerwen zal dit op zich nemen door de kurk uit het ganzentrio te trekken. In de avond vindt het gekostumeerd bal plaats. Alle avonden zijn de jongste Ganzegatters tot 22.00 uur welkom in de Ganzenzaal aan de Jan van Rixtelstraat.

Zondag
De vroege vogels kunnen om 09.30 uur aansluiten bij de carnavalsmis. Aansluitend vindt het dorpsontbijt plaats. De grote Ganzegatse optocht begint om 12.30 uur en zal beginnen bij de Artex. Via de Bosscheweg en de Dorpsstraat zal deze stoppen bij Grand Café Stout. Na de optocht zijn de kindermiddag en de prijsuitreiking van de jeugdoptocht in de residentie. In de avond volgt de prijsuitreiking van de volwassenen.

Maandag
Vanaf 14.00 uur gaat er gedweild worden met diverse kapellen. In de avond vindt het langverwachte jubileumfeest plaats.

Dinsdag
Dinsdag staat vanaf 13.30 uur in het teken van Bourgondival met natuurlijk ook de veiling van het schilderij. In de avond vindt dan helaas alweer het afsluitingsbal plaats in de residentie.

Woensdag
Vanaf 20.00 uur, nNog even nagenieten van de carnaval bij het haringhappen in de residentie.

 

Het belooft een uniek jaar te worden. De Ganzegatters hopen je vaak te mogen in begroeten in de Ganzenzaal, de horeca en de huisresidentie, de Kantine van Jantine.