Ganzegat zoekt fotografen

De Ganzegatters bestaan dit jaar 66 jaar en ze staan aan de vooravond van een mooi jubileumseizoen. Het is de ideale gelegenheid om terug te kijken op alle activiteiten en feesten die in het verleden georganiseerd zijn in Aarle-Rixtel. De rol van foto’s is hierin onmiskenbaar.

Het is Theo Schepers, die 25 jaar lang, als hoffotograaf, alle activiteiten en evenementen op de gevoelige plaat heeft vastgelegd. Het is voor hem ook een geschikt moment om zijn ‘fotorol’ over te dragen.

Een interview bij Theo thuis leert dat hij al 33 jaar lid is van de carnavalsvereniging in Aarle-Rixtel en dat het voor hem allemaal begon bij Hans Stutz, als Prins Juan Primero. Hij hield zich vanaf het begin al bezig met foto’s, en hielp hij de toenmalige hoffotograaf Ton Swinkels. Samen zorgden ze dat er albums en boeken werden gemaakt, en dat er tentoonstellingen, presentaties, en fotoavonden werden georganiseerd. Hierdoor kon iedereen nog een keer nagenieten van de carnaval.

Bij een fijn kopje koffie laat Theo weten dat er veel veranderd is. Foto’s gingen van zwart-wit naar kleur. Het ontwikkelen van foto’s werd veel goedkoper, en het maken van foto’s werd een stuk eenvoudiger. Vroeger verving je een rolletje en dacht je dat je er met 36 te maken foto’s weer flink mee vooruit kon, nu krijg je het benauwd als je er nog maar 36 kan maken.

Elke Prins heeft zijn eigen thema, kleur, en eigenschappen. Elk jaar is anders. Wat voor Theo niet veranderd is, is dat de carnavalsvereniging nog altijd gezellig is. Het is ook een fijne club waar iedereen zijn ei in kwijt kan, en men er samen een mooi feest voor het dorp van maakt. Als hoffotograaf ben je altijd dicht bij de actie, daar waar het gebeurt. Je maakt veel mee, mensen vinden het leuk om op de foto te gaan, en je maakt waardevolle herinneringen. Wat wil je nog meer?

Carnaval Ganzegat zoekt één of meerdere personen die graag foto’s maken en een band hebben met carnaval. Wil jij of ken jij iemand die hier mogelijk een rol in wil spelen, stuur dan een mail naar secretariaat@ganzegat.nl. Uiteraard is Theo er ook om je met raad en daad bij te staan en alles te archiveren.