Carnavalsbal voor 50-plussers

Aauwfiepenbal

Op donderdag 16 februari wordt in Ganzegat in de ‘kantine van Jantine’ bij de Couwenbergh het Carnaval geopend met een bal voor 50-plussers, in de aankondigingen het ‘Aauwfiepenbal’ genoemd. Door het langzaam verdwijnen van het dialect wordt een ‘aauwfiep’ al gauw geassocieerd met iemand die ‘aauwd’ (oud) is. Echter de benaming ‘aauwfiep’ kan al vanaf jonge leeftijd op iemand van toepassing zijn. Je hoeft er niet persé oud voor te zijn om als, grappenmaker, kletskous kletsmajoor, sauwelaar of grapjas te boek te staan. Want dat zijn zo maar enkele synoniemen van het woord ‘aauwfiep’. Er zijn in ieders omgeving altijd wel mensen, vaak op feestjes of partijen, te vinden die bestempeld worden als ‘aauwfiep’.

De samenwerking tussen de KBO en de Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat heeft ertoe geleid dat er op 16 februari een ‘Aauwfiepenbal’ wordt georganiseerd. Het bal is bedoeld voor alle 50-plussers in Ganzegat en begint om 20.00 uur.  Optreden zal onder andere kletser Rien Bekkers. Rien is voormalig Narrenkapwinnaar in Helmond en stond ook in Ganzegat regelmatig in de ton. De Souvenirs en Henk van Beek maken het programma compleet. Tussendoor zal er volop de gelegenheid worden geboden om u aan een foxtrotje of walsje te wagen.Voor de mooist verklede bezoeker is een prijsje beschikbaar.

Kaarten voor deze gezellige avond kosten € 5,-. Dat is inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst en hapjes tijdens de avond. Het entreebewijs is daarnaast ook nog eens het lot voor de verder gratis loterij.

Kaarten zijn te koop bij Snoeperij Jantje, de Couwenbergh en op de avond zelf aan de kassa.

Bekijk hier het evenement: Auwfiepenbal – Ganzegat