Veilinghuis, ‘t zal wel wa moeten skeuve.

Veilinghuis, ‘t zal wel wa moeten skeuve.

H.o.d.n. Zottebies

Gedurende deze veiling dag worden door kunstkenner Tonny en Historicus Sjonnie diverse objecten ter taxatie aangeboden. De meeste opzienbarende stukken worden weijer geskove naar de veilingtafel.


Sjonnie is als kunsthistoricus vooral geïnteresseerd in frikadellen uit de periode 2015-2016. Op dit moment staat Sjonnie aangeschreven als de belangrijkste expert op het gebied van confetti, serpentines en ballonnen. Maar ook het Ganzegatse prinsendom en historie zijn hem niet vreemd. Zijn voornaamste kennis reikt uit tot uitingen van toegepaste steken, speldjes, hoeden, veren, zilveren eieren, horeca glazen en merino ivoor. Hij heeft een fascinatie voor Keiebeiters kunst en siliconen kunst.


Tonny is specialist in kunst en vormgeving uit de periode 2011 tot en met 2012. Hiertoe behoren stromingen als uit de kunst, Ganzegatse School, houtbewerking, oude carnavalsmunten, Sint Margaretha en klassieke carnavalisme. Naast zijn specialisme weet hij zich ook in nieuwe stromingen vast te nagelen. Daarnaast heeft Tonny een spijkervast geloof in zijn eigen kennis en kunde. Tonny is gevestigd te Ganzegat op ‘t Laar. Hij staat er tevens om bekend als geen ander te kunnen vijlen en veilen.